Turizam

Bar, grad koji leži na obalama Jadranskog mora i Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu tradicionalno važi za jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija regiona.

Tome doprinose njegove prepoznatljive plažae nad kojima se uzdižu planinski predjeli, istorijske i kulturne znamenitosti, autentičnost i gostoprimstvo lokalnog stanovništva, dobra turistička ponuda, bogatstvo i raznolikost sadržaja i dešavanja kao skup elemenata koji zadovoljavaju sve potrebe savremenog turizma.  

Bar je mjesto hiljadugodišnje tradicije, ali i ujedno moderan grad širokih bulevara koga odlikuju arhitektura različitih stilova i modernih šetališta,ulica ukrašenih mediteranskim rastinjem, palmama, borovima, leandrima i agavama i kao takav se neprestano razvija.

Grad na dvije obale svim posjetiocima nudi prostrane plaže sa čistom morskom vodom od kojih se posebno izdvajaju Murići, Kraljičina I Crvena plaza, Biserna obala i Veliki pijesak.

Krstarenja Skadarskim jezerom, šetnja panoramskom rutom “Između dvije čarobne obale” duge 115 km, sa sedam vidikovaca izgrađenih na mejstima sa kojih se pruža impresivan pogled na znamenitosti i atrakcije barskih obala, posjeta Starom gradu Baru, Staroj maslini na Mirovici, sportski turizam, ronjenje i jedrenje samo sun eke od aktivnosti koje se izdvajaju u bogatoj turističkoj ponudi Opštine Bar.

Detaljnije informacije o turističkoj ponudi Opštine Bar dostupne sun a sajtu Turističke organizacije: https://bar.travel/