Završeni radovi na izgradnji ul. Bratstva i jedinstva na Velikom Pijesku

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je danas novoizgrađenu saobraćajnicu – ulicu Bratstva i jedinstva na Velikom Pijesku.

Nakon nešto manje od tri mjeseca završeni su radovi na predmetnoj trasi u dužini od 650 m, čija vrijednost iznosi oko 310.000,00 €. Na najprometnijoj ulici na Velikom Pijesku, koja povezuje Jadransku magistralu sa ovom atraktivnom turističkom lokacijom u našoj opštini, postavljena je i javna rasvjeta u vrijednosti od 28.991,60 €.

“Stanovnici Velikog Pijeska i oni koji, u ne malom broju posjećuju ovo turističko naselje, dobili su ulicu osposobljenu za bezbjedan i nesmetan saobraćaj vozila i pješaka, dok je postavljena hidrotehnička instalacija preduslov za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja ovog dijela naše opštine, na čemu, kao odgovor na potrebe naših građana, posvećeno radimo” – poručio je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

Radove na izgradnji saobraćajnice, za koje su izdvojena sredstva iz Budžeta Opštine Bar, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, izveo je DOO “Kalamper” Bar, dok je na postavljanju javne rasvjete bio angažovan DOO “Elektro centar Kalamper” iz Bara.

Opština Bar je, u prethodnom periodu, usljed drugačijih okolnosti izazvanih pandemijom COVID-19, te perioda ograničenog poslovanja, realizovala infrastrukturne projekte na teritoriji grada, nešto sporijom dinamikom, ali bez zastoja, vodeći računa o potrebama građana i poboljšanju uslova njihovog života i rada u gradu.