Raičević sa Hrebičkovom: veliki potencijal za saradnju crnogorskih i čeških privrednika

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, zajedno sa potpredsjednicima Tanjom Spičanović i Damirom Rašketićem, održao je danas sastanak sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom, i predstavnikom agencije CzechTrade za Crnu Goru, Izudinom Gušmirovićem.

Na produktivnom sastanku razmatrane su mogućnosti saradnje između čeških i crnogorskih privrednika u cilju jačanja ekonomske saradnje između dvije zemlje, a poseban fokus stavljen je na valorizaciju potencijala Luke Bar kao strateškog elementa crnogorske privrede.

Predsjednik Raičević je izrazio zadovoljstvo povodom posjete i istakao otvorenost Opštine Bar za svaki vid podrške u pogledu saradnje naročito na ekonomskom planu. Raičević je takođe iskoristio priliku da ukaže na prepreke sa kojima se Opština Bar suočava, naročito u vezi sa centralizacijom administrativnih procedura i nedostatkom strateškog promišljanja u kreiranju privrednih politika.

Ambasadorka Hrebičkova je istakla dugogodišnju uspješnu saradnju između naše dvije države, te naglasila podršku Češke Crnoj Gori u procesu evropskih integracija. Takođe, ukazala je na neophodnost jačanja ekonomske saradnje između crnogorskih i čeških kompanija koje iz godine u godinu iskazuju veliko interesovanje prema Crnoj Gori.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak naprijed ka unapređenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Češke, te daljoj valorizaciji potencijala Opštine Bar i njenih privrednih resursa.