Raičević prvi potpredsjednik NALAS mreže lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope

Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore i Opštine Bar, Dušan Raičević, izabran je za prvog potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS).

Novoizabrani predsjednik NALAS-a je Mehmet Ergün Turan, gradonačelnik Fatiha u Istanbulu, drugi potpredsjednik je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, dok će treći potpredsjednik biti Emil Draghici iz Rumunije.

Generalna skupština NALAS-a na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, održana je danas u Istanbulu i okupila je oko 40 gradonačelnika iz regiona, a u fokusu su bili godišnji izvještaj i program rada, finansijski plan za 2023. godinu, kao i diskusija na temu “Otpornost gradova i odgovor na krizne situacije. Solidarnost, prevencija i politike vezane za prirodne katastrofe/zemljotrese.”

Pored Generalne skupštine NALAS-a, održan je i okrugli sto na temu “Jačanje uloge lokalnih vlasti u planiranju aktivnosti na planu energije i klime”, u saradnji sa GIZ-ORF programom i Centralnom agencijom za upravljanje projektima (CPMA). Takođe je održana i sesija “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdjevanja i tretmana otpadnih voda (RCDN) za zeleniju Jugoistočnu Evropu.”