Raičević primio delegaciju američke moranarice: Ponosni što su partneri Baru i Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je delegaciju broda USNS Trenton, Američke mornarice. Brod je u barski akvatorijum uoplovio juče a boraviće u našoj luci tri sedmice.

Nakon nedavne posjete broda američke mornarice istog tipa, dolazak USNS Trenton potvrđuje da je barska luka postala atraktivna destinacija za naše saveznike iz mornarice SAD.

Predsjednik Opštine predstavio je grad Bar, njegova bogatstva i potencijale, upoznajući goste sa svim atrakcijama barske opštine na dvije čarobne obale. On je poručio da je Bar uvijek dobar domaćin te da se raduje ovakvim posjetama naših partnera i ubuduće.Na sastanku je ocijenjeno da je posada američkog broda oduševljena ljepotama Bara i Crne Gore, ali i prirodnim položajem i ukupnom ponudom u barskoj Luci koja je na najvišem nivou. Poručeno je da se posada broda osjeća veoma sigurno u Baru te da su ponosni što su saveznici i partneri Crne Gore.U delegaciji koja je danas posjetila Opštinu Bar bili su David Narby civilni kapetan broda, Timothy Rustico komandant vojnog odreda,

Allan Gryskewicz vojni ataše iz Ambasade SAD, Sara Dimmick, šefica kancelarije za odbrambenu saradnju te Vincent Ransom glavni inženjer broda. Brod USNS Trenton se koristi za podršku operacijama u inostranstvu, pružanje humanitarne pomoći i pomoći u katastrofama i podršku snagama za specijalne operacije.