Raicevic primio delegaciju albanskog ratnog broda: Dijelimo zajednicke vrijednosti i unapređujemo zivot građana

Predsjednik Opstine Bar Dusan Raicevic primio je danas delegaciju broda BUTRINTI P-134 ratne mornarice Albanije koji od danas do 28.10. boravi u barskoj luci u posjeti Mornarici Vojske Crne Gore.

On je razgovarao sa komandantom broda, kapetanom korvete Altinom Licajem i njegovim saradnicima. Raicevic je kazao kako clanstvo u NATO nase dvije drzave jeste garant bezbijednosti na ovim prostorima ali i mogucnost za jacanje međusobne saradnje.

„Kao dio ove alijanse mi dijelimo zajednicke vrijednosti, a udruzenim naporima mozemo dostici evropski standard za nasa drustva i unapređenje zivotnih politika za sve građane.“ porucio je predsjednik Opstine. On je dodao kako je najveca vrijednost Bara sto je to mjesto na kojem je utemeljen multikulturalizam i u kojem skladno vjekovima zive svi narodi i religije.

Gosti sa broda albanske ratne mornarice koji po prvi put borave u Baru iskazali su svoje odusevljenje ljepotama grada i njegovim kulturno-istorijskim nasljeđem uz zelju da ovo ne bude posljednja posjeta nasem gradu.

Predsjednik je naglasio kako Crna Gora i Albanija sprovode zajednicke projekte prekogranicne saradnje a da je najznacajniji projekat izgradnje i otvaranja novog granicnog prelaza Ckla-Zogaj koji ce dodatno zbliziti dvije drzave i olaksati komunikaciju i privrednu djelatnost mjestanima.

Opstina Bar tradicionalno je domacin brodovima prijateljskih drzava koji redovno uplovljavaju u barsku luku te na taj nacin jaca biletaralnu saradnju ali i dobar imidz i grada i drzave u međunarodnim odnosima, narocito u alijansi NATO drzava.