Raičević: Još jedna veličanstvena proslava Dana nezavisnosti u Baru

Dan nezavisnosti Crne Gore proslavljen je u nedjelju, 21.maja na platou ispred sportske dvorane “Topolica” koncertom Zdravka Čolića, jednog od najvećih regionalnih muzičara, koji je okupio gotovo 30.000 posjetilaca.


“Širok kao more”,Bar je otvorenih ruku primio sve građanke i građane Crne Gore, ali i prijatelje iz regiona, koji su najprije uživali koncertu barske rock grupe “AkademiA” , a nakon toga u tročasovnom spektaklu koji je priredio neprolazni Čola.


Ovom proslavom, najsvjetlija majska zora pretočena je u sjajnu i spektakularnu noć pod barskim nebom.
Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da se pokazalo opravdanim opredjeljenje Opštine Bar i Turističke organizacije Bar da Dan nezavisnosti građani proslavljaju uz regionalne muzičke zvijezde, te da je ovaj koncert i sjajan uvod u turističku sezonu.

“Prethodnih dana manje-više svi smještajni kapaciteti u Baru su popunjeni i očekujem da tako ostane i narednih dana. Sudeći po najavama možemo reći da je pred nama jedna rekordna turistička sezona. Podaci kažu da ovih dana u Baru boravi oko 12 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine”, kazao je Raičević.


Pozdravljajući publiku na početku koncerta, Čolić je uputio čestitke povodom Dana nezavisnosti, izrazio zadovoljstvo što je poslije 15 godina u Baru i zahvalnost svima koji su došli da isprate koncert.
Veče je završeno u maniru u kojem je i proteklo – grandiozno, višeminutnim spektakularnim vatrometom koji je obasjao nebo nad Barom, u slavu praznika naše države.