Predsjednik Opštine Bar u posjeti mjesnoj zajednici Crmnica

Objezbjeđene besplatne karte za “Sozinu” za mještane Crmnice zaposlene u Baru

U okviru redovnih aktivnosti obilazaka mjesnih zajednica, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je mjesnu zajednicu Crmnica, gdje je sa predsjednikommjesne zajednice, članovima odbora i mještanima razgovarao o realizovanim projektima i planiranim aktivnostima za naredniperiod. U obilasku Crmnice bio je i izvršni direktor DOO „Vodovod i kanalizacija” Bar Mladen Đuričić.

Raičević je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom sa novoformiranim odborom, koji je na temeljima posvećenog rada i zalaganja prethodnog rukovodstva mjesne zajednice nastavio da vrijedno i u kontinuitetu radi na rješavanju pitanja žitelja Crmnice.

“Posebno me raduje to što se, nakon inicijative odbora sela Gluhi Do uz podršku Vlade Crne Gore i Opštine Bar, intezivno izvode radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u Gluhom Dolu sa ciljem da ponudimo još jedan novi, dodatni sadržaj ovom selu, mjesnoj zajednici, ali i Opštini Bar, a samim tim i poljoprivredi odnosno vinarstvu kao jednoj od primarnih djelatnosti u Crmnici”, kazao je Raičević.

Predsjednik Opštine obišao je sela Gluhi Do i Podgor, gdje je zahvalio mještanima na spremnosti da se kroz zajedničko djelovanje rješavaju pitanja za unapređenje uslova života i rada u tim mjestima. Time se stvaraju preduslovi za povratak stanovništva u ovaj dio barske opštine, kao i za dalji razvoj poljoprivrede sa akcentom na seoski i etno turizam, i boljuvalorizaciju Skadarskog jezera. 

Predsjednik mjesne zajednice Crmnica Tomo Ukšanovićzahvalio se lokalnoj upravi na svemu što je urađeno u prethodnom periodu, i naglasio važnost rješavanja dugočekane inicijative da se mještanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina”. 

“Uz podršku Opštine Bar, u saradnji sa preduzećem Monteput,nakon više godina koliko traje ova inicijativa, konačno smo u prilici da Crmničanima koji su zaposleni u Baru obezbijedimo besplatne karte za prolaz kroz tunel “Sozina”. Na sastanku odbora mjesne zajednice uvrdili smo kriterijume za dobijanje besplatnih karti, a to su da lice ima prebivalište u Crmnici, a da je zaposleno u Baru. Sa izdavanjem kartica počeće se u septembru mjesecu. Ovo je značajan pomak i na ovaj način mještanima Crmnice biće smanjeni troškovi prevoza do njihovih radnih mjesta”, najavio je Ukšanović.