Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se sa sekretarom Svete stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, monsinjorom Paul Richard Gallagherom

U obilasku Starog grada koji je jutros upriličen, monsinjor Gallagher se upoznao sa kulturno-istorijskim bogatstvom Starog grada Bara i nekim od najznamenitijih objekata kao što su crkva Sv. Nikole, pravoslavna crkva Sv. Jovana, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Venerande, Arhiepiskopskom palatom te ostacima Katedrale Svetog Đorđa, sat kulom što zajedno sa brojnim drugim vjekovima starim objektima čine Stari Bar jedno od najvećih kulturnih bogatstava Crne Gore.

Predsjednik Raičević je iskoristio priliku da istakne da su kulturne vrijednosti veoma važne za sve nas te da Stari grad predstavlja posebnu emociju za svakog građanina Bara. Raičević je naglasio napore lokalne uprave u namjeri da godišnje rekonstruiše barem jedan objekat u starom gradu.

Raičević je dodao da je u ostvarenju vizije lokalne uprave u cilju obnavljanja objekata u Starom gradu neophodna podrška i saradnja sa državnim institucijama kako bi ovo mjesto bilo uređeno na način na koji zaslužuje.

Ovaj susret označava važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i promociji multikonfesionalnosti, vrijednosti koju Bar ponosno ističe noseći u sebi tradiciju međuvjerske i međuetničke povezanosti čemu u prilog govori činjenica da se u krugu od svega nekoliko kilometara nalazi Hram Sv. Jovana Vladimira, katolička konkatedrala Sv. Petra apostola te džamija Selimija čineći Bar mjestom tolerancije i razumijevanja.