Nove protivpožarne uniforme za Službu zaštite i spašavanja u Baru

Barska Služba za zaštitu i spašavanje od danas je opremljenija novom protivpožarnom opremom za svoje spasioce i vatrogasce. Za Službu je nabavljeno 25 kompleta zaštitne opreme koja se sastoji od zaštitnih odijela, čizama, šlemova, vatrogasnih rukavica i vatrogasnih potkapa koji su izrađeni po standardima za poslove spašavanja i gašenje požara.

Za nabavku 25 kompleta uniformi, kao i dodatne opreme u vidu razvalnog alata za zahtjevne tehničke i saobraćajne intervencije isporučene u junu ove godine, Opština Bar je obezbijedila sredstva u iznosu od blizu 70.000 eura. 

Nove zaštitne uniforme koje će barski vatrogasci koristiti obezbijediće maksimalnu zaštitu od svih opasnosti koje se mogu javiti u toku požara, naročito zaštiti od plamena i toplote prilikom gašenja na objektima, i omogućiti adekvatno djelovanje u složenim akcijama.

Permanentnim ulaganjem u uslove rada gradske Službe za zaštitu i spašavanje i opremu kao što je ova, Opština Bar u kontinuitetu potvrđuje posvećenost unapređenju i jačanju kapaciteta Službe i obezbjeđivanju maksimalnih uslova za bezbjedan i efikasan rad na spašavanju života i imovine ljudi.