Bar dobija jos jedan hotelski kompleks visoke kategorije

Predsjednik Opstine Bar sa saradnicima primio je danas predstavnike gupe investitora Liko Holding i Liko Soho grupe koji ce graditi hotelski kompleks sa 5 zvjezdica u Baru vrijedan oko 58 miliona eura i Radisson hotelske grupe, svjetske reputacije, koja ce rukovoditi ovim kompleksom. Ovaj sastanak samo je  nastavak dosadasnje uspjesne saradnje lokalne uprave i investitora.

Opstina Bar vec vise od godinu dana aktivno radi na stvaranju uslova za realizaciju ovog projekta zajedno sa investitorima, cime su stvoreni svi preduslovi da se preduzmi konkretni koraci kako bi Bar dobio novi luksuzni hotelski kompleks u samom centru grada na Topolici.

Predstavnici grupe investitora porucili su da zele da stvore novu vrijednost u Baru od koje ce korist imati cjelokupna lokalna zjaednica te da ce buduci objekat biti energetski efikasan i usklađen sam ambijentom, okolinom te da ce voditi racuna o zivotnoj sredini u cemu im je lokalna uprava pouzdan partner.

Predsjednik Raicevic porucio je da je ovo jedan od dugorocnih projekata lokalne uprave koja u kontinuitetu radi na stvaranju uslova i ambijenta povoljnog za nove kapitalne investicije u gradu.

Lokalna uprava u Baru u protekle 3 godine stvorila je preduslove za izgradnju hotelskih kapaciteta visoke klase, cak cetiri prestizna hotelska brenda svjetskog glasa, osim Radissona, u Canju se gradi hotel Amma Rizorta u saradnji sa Intercontinental hotelskom grupom, zatim rekonstrukcija hotela „Korali“ u Sutomoru sa  Melia Hotels Grupom, kompleks bivseg hotela Inexa Zlatna obala rekonstruise se od strane kompanije Otrant star u saradnji sa Iberostar Hotels & Resorts Group dok se na  Velikom Pijeskugradi  hotelski kompleks Madams Palace. Ukupna vrijednost svih investicija je preko 200 miliona eura.

Na sastanku Raicevica sa potpredsjednikom Radisson grupe Dejvidom Dzenkinsom, predstavnicima Liko Holding Ukrajina, Ruslanom Lisovim koji je jedan od osnivaca Liko Soho grupe i Vladimirom Oljinskim predsjednikom Borda direktora, te direktorom Liko Soho grupe Ivanom Krstajicem, poruceno je da je Bar posebno atraktivan za ulaganja te da ce i u narednom periodu zajedno nastaviti da razvijaju kapacitete grada i stvaraju uslove za ubrzan razvoj i napredak.​