26. Međunarodni Atletski turnir održan je ovog vikenda u Baru u organizaciji AK “Mornar” a pod pokroviteljstvom Opštine Bar

U ime grada domaćina miting je otvorio predsjednik Opštine Dušan Raičević u prisustvu rukovodstva kluba, dr Dragoslava Tomanovića i dr Aleksandra Vujičića.

Raičević je poručio da je ovaj sportski događaj potvrda da smo spremni i za organizaciju mnogo većih atletskih takmičenja u Baru. “Iz godine u godinu nastojimo da kroz razvoj i unapređenje sportske infrastrukture stvorimo preduslove za organizaciju velikih takmičenja, a upravo ovaj događaj ali i prisustvo takmičara koji su nosioci olimpijskih i svjetskih medalja potvrđuje da smo spremni za takve događaje” poručio je on. Na terenima u Baru koji su uređeni i modernizovani kroz ulaganje značajnih sredstava, ovih dana trenirale su i nastupale najveće svjetske atletske zvijezde.

Međunarodni Atletski miting u Baru, najstariji tradicionalni miting u regionu, okupio je ove godine oko 200 takmičara iz 11 država pa je Bar ovog vikenda bio atletski centar regiona, ali i Evrope. Naš grad još jednom se pokazao kao uspješan domaćin velikog broja atletičara, ali i kao perspektivan sportski centar.