Održano školsko takmičenje u poznavanju pravila saobraćaja najbolji nagrađeni biciklima

Školsko takmičenje u poznavanju pravila saobraćaja održano je danas, u velikoj Sali SO Bar kao jedna od aktivnosti koje sprovodi Opština Bar u okviru obilježavanja Evropske nedjelje urbane mobilnosti.

Trideset učenika VII,VIII i IX razreda barskih osnovnih škola pokazalo je svoje znanje o pravilima saobraćaja sa posebnim akcentom na propise kojima se reguliše učešće bicikala u saobraćaju.

Pobjednik takmičenja je Đoković Lazar iz OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, a njegov mentor je Arbneshi Valmir. Drugoplasirani je Matija Evtimov iz OŠ „Srbija“, dok je treće mjesto pripalo Jani Popović iz iste škole. Njihova mentorka je Milanka Nedović.

Najboljima su uručene i vrijedne nagrade u vidu električnog i standardnih bicikala koje je obezbijedila Opština Bar sa namjerom da mladim sugrađanima pošalje poruku o potrebi biranja održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta, poput biciklizma, pješačenja i korišćenja javnog gradskog prevoza kako bi se na taj način smanjili negativni uticaji saobraćaja na sve segmente životne sredine koja nas okružuje.