Saopštenje

Predsjednica SO Bar, mr Milena Božović, organizovala je prijem za Snežanu Pejović, profesoricu jezika i književnosti u OŠ “Mrkojevići” Pečurice i Vesnu Čabarkapu, učiteljicu u OŠ “Anto Đedović”. Ovogodišnja konferencija Asocijacija najboljih nastavnika EX Jugoslavije, održana je od 26-29.05. u Sarajevu, kada su im i uručene nagrade.

Da našem gradu ne manjka kvalitetnog nastavničkog kadra pokazale su time što su se plasirale među 27 najboljih nastavnika i ponijele titulu Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije.

Asocijacija najboljih nastavnika EX Jugoslavije je formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere, iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije, spremni da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta.

Predsjednica im je čestitala na postignutom uspjehu i istakla važnost obrazovanja za razvoj jednog društva u cjelini. Bar iznova dokazuje da je grad koji bilježi izvanredne rezultate u svim sferama svog djelovanja.

Pejović je naglasila da kada olovka piše srcem, uspjeh za rad i trud moraju doći do izražaja. Naročito je zahvalna Upravi škole i svojim učenicima koji su je podržali u svemu što je do sad postigla i davali joj krila da bude još bolja.

Čabarkapa je istakla da stvarajući srećnog učenika koji poštuje, koji uči, stvaramo osnovu za društvo napretka. Veliku zahvalnost za ovu nagradu duguje direktorki škole koja je uvijek znala da prepozna motivisanost i inovativnost u nastavi.

Dobitnice priznanja su zahvalne Predsjednici na prijemu jer je ovim gestom uvažila rad prosvetnih radnika i prepoznala njihov uspjeh i motivaciju.