Predsjednica Skupstine opstine Bar mr Milena Bozovic uprilicila je prijem povodom djecijeg Kampa i festivala folklora zemalja regiona koji se odrzava u Baru.

Prijemu su prisustvovali sekretarka SO Bar – mr Aleksandra Grabez i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opstine Bar – mr Irina Dabovic.

Predsjednica SO Bar je naglasila zadovoljstvo sto su organizatori Kampa, Udruzenje „Luca“ i Udruzenje folklornih ansambala Crne Gore odabrali Bar, kao mjesto koje je otvoreno ka manifestacijama koje promovisu kulturu, tradiciju i edukaciju mladih. Izrazila je nadu da ce svi ucesnici djecijeg Kampa i festivala folklora iz grada pod Rumijom ponijeti najljepse uspomene i vracati se po nove, iz godine u godinu.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade opstine Bar mr Irina Dabovic je istakla da je folklor dio nematerijalnog kulturnog nasleđa koje je prepoznato kao instrument kulturnog identiteta. Naglasila je znacaj ocuvanja naseg zajednickog nasleđa i promocije kulturne raznolikosti u priblizavanju zajednica i poboljsanju dijaloga između razlicitih kultura.

Predsjednica SO Bar je takođe, na Ljetnoj pozornici Doma kulture, svecano otvorila zavrsni koncert na kojem su se pjesmama i igrama zemalja regiona predstavili ucesnici  djecijeg Kampa i festivala folklora.

Organizatori i ucesnici Kampa izrazili su veliku zahvalnost predsjednici SO Bar na prijemu i iskazanoj podrsci za odrzavanje ove veoma znacajne manifestacije.