Potpredsjednica opštine Bar mr Tanja Spičanović, prisustvala je svečanom potpisanju donatorskog ugovora između Ambasade Japana i Opšte bolnice Bar

Potpredsjednica opštine Bar mr Tanja Spičanović, prisustvala je svečanom potpisanju donatorskog ugovora između Ambasade Japana i Opšte bolnice Bar kojim je barskoj bolnici donirana medicinska oprema vrijednosti od 62.500 eura.
Riječ je o donaciji namijenjenoj za nabavku bipolarnog resektskopa, koja se realizuje u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Vlade Japana.
“Duboko vjerujem da se veličina jedne kulture ne ogleda u tome koliko ima, već koliko je spremna podjeliti s drugima. Upravo u tom smislu solidarnosti i filantropskog duha japanskog naroda, ovu donaciju vidimo kao izraz afirmacije tih pozitivnih društvenih vrijednosti i osnaživanja japansko-crnogorskog prijateljstva.”, kazala je potpredsjednica Spičanović.
Ona je istakla da je ova vrijedna medicinska oprema od velikog značaja za tretman uroloških pacijenata ne samo sa područja barske opštine,već i čitave južne regije,pa i šire.
“Ova donacija daje značajan doprinos lokalnoj zajednici i zadovoljenju osnovnih potreba stanovništva, što je važan prioritet i lokalne uprave u Baru na kojem naporno radimo. U tom smislu, želim da vam poručim da ćete u Opštini Bar uvijek imati otvorenog i iskrenog partnera, ispruženu ruku za svaku dalju saradnju i zajedničko djelovanje u cilju budućeg unapređenja odnosa naše dvije države, ali i ukupnog kvaliteta života naših građana”, zaključila je Spičanović.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktor Opšte bolnice u Baru dr Igor Karišik, ambasador Japana u Crnoj Gori g. Imamura Akira, ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić Stojanović, kao i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić i Vukica Bulatović, direktorka mojkovačke predškolske ustanove “Jevrosima Jevra Rabrenović”, kojoj su kroz ovaj Projekat dodijeljena sredstva za renoviranje krova zgrade.