Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Vlade Crne Gore, na Sindikat bezbjednosnih institucija, čime se stvaraju uslovi za realizaciju projekta stambene izgradnje objekata za zaposlene u sektoru bezbjednosti u Baru.

Ministar Nuhodžić je podsjetio da je, u saradnji sa sindikalnim partnerima i, uz značajnu podršku Vlade Crne Gore i lokalnih samouprava riješeno jedno od najvažnijih životnih pitanja za zaposlene u službama bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću, Budvi i na Žabljaku. S tim u vezi, najavio da će, u narednom periodu, pod povoljnim uslovima, oko 200 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, biti useljeno u nove domove u barskoj opštini. 

„U ovom mandatu, pored ulaganja u bolju tehničku opremljenost snaga bezbjednosti, u kontinuitetu smo radili na rješavanju stambenog pitanja pripadnika bezbjednosnog sektora, koji obavljaju težak i odgovoran posao“, naglasio je Nuhodžić. Ministar je iskazao uvjerenje da će svi relevantni subjekti i u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem statusa zaposlenih u institucijama bezbjednosti.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da je danas učinjen prvi korak u realizaciji ovog važnog projekta,koji će omogućiti rješavanje stambenih pitanja naših sugrađana zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost i naglasio spremnost Opštine da pruži podršku u daljim fazama njegove realizacije.

Predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević je iskazao zahvalnost Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i Opštini Bar. Posebnu zahvalnost izrazio je ministru unutrašnjih poslova na doprinosu  uspješnom sprovođenju ovog projekta i izrazio očekivanje da će se, uz partnerski odnos nastaviti sa inicijativama koje imaju za cilj obezbjeđivanje boljih uslovaonima koji čuvaju bezbjednost države.